Jumala pitää huolta ahtainakin aikoina

Mielessäni on vanha kertomus, noin 4000 vuoden takaa. Kertomus löytyy Raamatun alkulehdiltä, 1. Mooseksen kirjasta ja se kertoo miehestä nimeltä Iisak.

Voit katsoa videon tästä

Maahan tuli nälänhätä, toinen kuin Abrahamin aikaan sattunut. Silloin Iisak lähti filistealaisten kuninkaan Abimelekin luo Gerariin. Herra ilmestyi Iisakille ja sanoi: »Älä lähde Egyptiin, vaan pysy sillä seudulla, jonka minä sinulle osoitan. 

Jää asumaan tähän maahan, niin minä olen sinun kanssasi ja siunaan sinua. 

Kriisi saa ajattelemaan asioita eri näkökulmista. Tässä kriisi oli nälänhätä, johon tyypillisesti ajoi kuivuus, tuholaiset tai se, että jotkut veivät väkisin viljan ja karjan, jota ihmiset kasvattivat henkensä pitimiksi.

Jumala puhui. Älä lähde Egyptiin. Egypti, erityisesti Niilin suisto oli tuon ajan vilja-aitta. Siispä luonnollinen liikkumissuunta tilanteessa, jossa viljasta ja vedestä oli puutetta.

Jumala puhui. Pysy seudulla, jonka minä sinulle osoitan. Jää tähän maahan, niin minä olen sinun kanssasi ja siunaan sinua.

Jumala puhui ja käski pysymään kuivuuden runtelemalla seudulla.

Kertomus jatkuu.

Eräänä vuonna Iisak sai siinä maassa kylvöstään satakertaisen sadon. Herra siunasi häntä.

Toisin sanoen: Jos Iisak kylvi 40 kg viljaa hehtaarille, hän sai 4000 kg. Jos hän kulvi 80 kg viljaa hehtaarille, hän sai 8000 kg. Se on suuri sato, jopa meidän ns. tehomaatalouden aikana. 

Jumala piti lupauksensa. Jumala piti huolta Iisakista. 

Mitä ajatuksia tämä herättää sinussa tai minussa?

Minussa ainakin sen, että voisin “napata kiinni” siitä hyvästä suunnitelmasta, joka Jumalalla on – silloinkin kun tuo suunnitelma poikkeaa “valtavirrasta” tai on erilainen kuin olen kuvitellut. – Ja että voisin olla Hänen tarkoittamassa paikassa Hänen tarkoittamana aikana.

Uskon vakaasti 4000 vuotta tuon kertomuksen jälkeen, että Jumala edelleen voi tehdä ihmeenomaisia asioita myös siinä, mitä tulee huolenpitoon arkisissa tarpeissamme.

Julkaissut Pauliina Kuikka

valokuvaaja, sisällöntuottaja - photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: